Започна срещата на ГЕРБ-СДС с ДПС в Народното събрание. С това

...
Започна срещата на ГЕРБ-СДС с ДПС в Народното събрание. С това
Коментари Харесай

Атанасова: Заедно трябва да вземем непопулярни решения! Цонев: Кабинет с втори мандат е невъзможен!

Започна срещата на ГЕРБ-СДС с ДПС в Народното събрание. С това се поставя началото на серия от договаряния сред ГЕРБ и останалите парламентарни партии отвън ПП-ДБ за сформиране на държавно управление.


На срещата участва ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя благодари на Движение за права и свободи, че са се отзовали на поканата за среща.

 

" Съзнаваме какъв брой е тежка отговорността в положението, в което се намира страната ни. След пети следващи избори, след извънредно сложна геополитическа и финансова обстановка, отговорността е единственото нещо, което може да сплоти държавниците за вдишване на отговорност ", сподели тя.

" Считаме, че тази отговорност би трябвало да е споделена, да е разпределена сред всички, тъй че дружно да вземаме извънредно сложните и непопулярни решения за България ", добави Атанасова.

" Давайки си сметка, че като първи нашата отговорност е най-голяма, започваме серия от съвещания по нашата управническа стратегия. Тя е над 160 страници и е написана детайлно по всички секторни политики. Тя е за 4-годишно ръководство. Ако в границите на 49-ия парламент не намерим мощ да поемем политическа отговорност, изходът наподобява шести следващи избори. Готови сме да обсъждаме разновидности, в които това ръководство може да бъде лимитирано в границите на месеци, както времево, по този начин и по цели ", изясни ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ.

" Потърсихме вторите на тези избори на диалози. Те не откликнаха на нашите апели за диалози. За нас реализация на държавно управление с втория мандат е невъзможна, откакто не откликнаха на нашите апели ", разгласи Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Той изброи целите пред Движението за права и свободи, измежду които прекъсване на прогресивното обедняване, дейно потребление на целия запас от Европа, налично опазване на здравето, качествено обучение, конституционна правосъдна промяна, поддръжка на дребните работодатели, земеделците и животновъдите, подкрепяне на дребните общини.

Цонев сподели още, че ще вземат участие отговорно и ще създадат всичко допустимо, с цел да има постоянно държавно управление, защото не вижда по какъв начин ще се изясни на гласоподавателите, че би трябвало да отидат на шести следващи избори.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР